Aloe Vista

Компот от АЛОЕ ВЕРА в сироп от бяло грозде ALOE VISTA

Компот от АЛОЕ ВЕРА в сироп от бяло грозде ALOE VISTA.

Алоето е едно от най-полезните растения, с които ни е дарила природата. То има повече от 200 разновидности, но едва три-четири от тях имат лечебни свойства, като Алое Вера е най-лековито. Силата на лечебните свойства на Алое Вера са познати по цял свят повече от 5000 години. През вековете хората са го наричали по разнообразни начини: „Растение чудо“, „Мълчаливия лечител“, „Лек от природата“, „Растение на безсмъртието“. Буквалният превод от латински е „истинско алое“. По външен вид прилича на кактус, но в действителност принадлежи към семейство „Лилии“.

Алое Вера съдържа 20 минерала, 18 аминокиселини, 12 витамина. Източникът на всичките му полезни свойства са листата, които „захранват“ и цялото растение. Ако откъснете Алое Вера от почвата, то може да живее няколко месеца благодарение на листата си, които са нещо като резервоар на растението.


Консумацията на Алое Вера помага при множество здравни проблеми

То има противовъзпалителни, антивирусни и естествени антибиотични свойства. Подсилва имунната система, поради богатия си състав от минерали, витамини и аминокиселини. Редовното му приемане забавя стареенето на организма и предотвратява образуването на туморни клетки. Наред с това е полезен за храносмилателната система и за бъбреците. Помага при високо кръвно налягане, артрит, диабет, астма. Гинеколозите го препоръчват поради благоприятния ефект, който оказва срещу кисти и сраствания.